Derde leerjaar 2011-2012

Facebook

Gordel rond Broechem

Om het schooljaar in schoonheid te eindigen organiseerden juf Viviane en haar 3 bevallige assistenten een heuse ‘Gordel rond Broechem’.
De aangeleerde leerstof van het derde leerjaar werd toegepast. Plan lezen, opdrachten zoeken en deze voorbereiden was het hoofddoel van deze wandeling.
Bij aankomst in een prachtige Broechemse tuin werden de groepjes verwelkomd met een glaasje water. Daarna voerden de groepjes hun opdrachten uit: beschrijf de groepsleden en juf Viviane;
bedenk een leuke pose voor jullie groepsfoto en zing een vrolijk lied. Elke opdracht werd zéér goed uitgevoerd, maar daar twijfelde de juf niet aan. De klas werd getrakteerd op lekkere cake en gezonde fruitsatés en als afsluiter een glaasje limonade. Het was gewoonweg een  TOP – jaar.

Bezoek aan de politie en het gemeentehuis van Ranst

Klas 3 bezocht de politie. Aandachtig werd er geluisterd en gekeken en ze mochten zelfs in de combi plaatsnemen. Daarna werd het tijd om een kijkje te nemen op  het gemeentehuis.
Hier wordt hard gewerkt en we mochten er zelfs een mama ontmoeten. De burgemeester antwoordde op onze vele vragen en we keerden tevreden terug naar onze school.

 

Leesouders

Bedankt aan de leesouders!!!
Zij stonden elke maandag paraat om enkele kinderen van klas 2 en 3 te begeleiden in een leesgroepje.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Sportdag

Gls De Knipoog van Ranst nodigde ons uit om samen met hen te komen sporten. Op maandag 25 juni fietsten we met alle leerlingen van onze school naar Ranst. We namen het Olympisch vuur mee en openden zo officieel de sportdag. Het werd een zéér leuke en sportieve dag. Onze klas vond het tof dat ze klas 3 van De Knipoog beter mocht leren kennen. Er werd samen gegeten, gesprongen, gevoetbald, gesprint, gehockeyd en gedanst. Reisje rond de wereld is nog steeds een topper. Het kampenspel waarbij we elkaars kaars moesten proberen te doven, kende ook veel succes. Als kers op de taart werden we getrakteerd met een ijsje.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Schoolreis

Op dinsdag 29 mei 2012 vertrok de onderbouw op schoolreis richting Planckendael.
Klas 3 maakte een reis met Mara op de Pampa in Zuid-Amerika. De gids Viviane leerde ons de verschillende overlevingsplaatsen voor de dieren in Zuid-Amerika.
Ondertussen weten we dat de dieren op het land, in de lucht hoog in de bomen, in de zee of in een meer of in de bergen kunnen overleven.
We zochten naar een oplossing voor  het Goudleeuwkopaapje. Door de wildkap van het tropische regenwoud verdwijnen er heel veel bomen en kunnen de verschillende families niet meer
bij elkaar geraken. Planckendael zorgt er mee voor dat er een bomenpad wordt aangelegd zodat de aapjes elkaar terug kunnen vinden.
Na deze leerrijke uiteenzetting werd het tijd voor een lekkere picknick. Daarna speelden we in de speeltuin en bezochten we ook nog de andere dieren van het park.

De liefhebbers van ‘t Zoet

Klas 3 bezocht de bijententoonstelling “De Liefhebbers van ‘t Zoet” in Den Boomgaard.
Het was een leerrijke vertelling van imker Niels. De klas luisterde geboeid naar interessante weetjes over de bijtjes.
Bzzzz. We plantten in onze klas al héél wat zonnebloempitten en zullen deze zonnebloemen in de zomer goed laten groeien zodat de bijtjes véél eten vinden.

Klik op het bijtje om onze foto’s te bekijken.

Boekenspel

Tijdens de jeugdboekenweek 2012 speelde klas 3 een beestig boekenspel o.l.v. juf An.
Ze puzzelden covers bij elkaar, stempelden dieren en luisterden naar boeiende verhalen.
Klas 3 bedankt juf An voor deze leuke activiteit tijdens de doorschuifgroepen.

 

 

1 maart 2012 DAG VAN DE COMPLIMENTJES

Klas 3 maakte tijdens de doorschuifgroepen een complimentenzin voor een juf of meester en gaven deze af bij het begin van de dag.
Juf Suzan zorgde ook voor complimentenbriefjes. Wanneer je iemand een complimentje geven wou, kon je een briefje van het blad halen en je compliment delen met een vriend.      

Mini-ruilbeurs in ‘De Sleutel’


Het W.O.-thema van deze maand gaat o.a. over “de juiste prijs”. In onze klas richtten we  een ruilbeurs in waar iedereen een eigen kraampje uitbaatte. Sommige kraampjes waren snel uitgeruild of verkocht.

Joke V. ruilde met Stan een spelletje voor een bellenblazergeweer. Mirthe ruilde met Jul een hondje voor een bloemenhaarspeld.
Lien ruilde haar kaars met Stan voor “glowing in the dark”-bandjes. Paulines knuffeltje werd geruild voor Eva’s paardenquizdoos. Er werd zelfs ‘speelgoed’geld geruild: Julie G. met Tjeu voor een pennenzak. Er waren ook heel wat late beslissers bij. Uiteindelijk ruilde Ebba haar stickerboek van ‘Amika’ met Paulines bloem die eigenlijk eerst van Lisa was.  Zo zie je maar dat op een ruilbeurs heel wat voorwerpen van eigenaar wisselen. Iedereen ruilde of verkocht iets. Tijdens het verkopen moest ook over de prijs nagedacht worden. We gaven vaak teveel geld voor een speelgoedje met een mindere waarde. Leuke activiteit en toffe ruilbeurs. Voor de echte actie bekijk onze foto’s.

Gekke brillen

De leerlingen van klas 3 maakten een gekke bril tijdens de knutselles.
Er werd ontworpen, geknipt, gekleefd, geschilderd  en zoveel meer!
Klik op de bril voor het resultaat.

Spreekbeurten

Wist je dat…?

… de leerlingen van klas 3 mooi en verzorgd over zichzelf kunnen praten.
… Lucas een echte hiphopper is.
… Joke hard aan haar danscarrière werkt.
… Line héél goed kan paardrijden en een paard verzorgen.
… Jul een ervaren skiër is, die geen enkele piste schuwt.
… Zeno een echte KSA’er is.
… Julie de meeste ballen uit het net houdt.
… Lisa een echte boerin is, die goed voor haar dieren zorgt.
… Tjeu aan ‘t oefenen is om prof te worden.
… Helena alle opslagballen over het net krijgt bij het volleybal.
… Stan veel huisdieren heeft en er graag voor zorgt.
… Ebba Zweeds kan spreken en schrijven.
… Luna kan voetballen als de beste.
… Janne met veel effect de ballen over het net gooit.
… Senne bij de Lierse voetbalt.

… Marie een echte chirowiet is.
… Caro een ballerina is.
… Pauline aan dressuur en jumping doet.
… Lien hard aan ‘t oefenen is om een ster te worden bij So you think you can dance.
… Eva aan een profvoetbalcarrière denkt.
… Hanne een topdanseres is.
… Julieke graag spelletjes speelt bij de VKSJ
… Mirthe oefent om Olympisch kunstschaatskampioene in 2018 te worden.

 

Facebook