Buurvrouw Maria 90 jaar

Facebook

20 maart 1923.
In een boerderij aan de Van den Nestlaan zag Maria Verelst  het levenslicht!

90 JAAR GELEDEN dus!

Dat konden wij niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.
Vanmorgen werd Maria door heel de school opgewacht. Terwijl ze door de ‘erehaag’ liep, zongen wij uit volle borst het verjaardagslied. Bij zo’n leeftijd hoort dan ook een ferme ruiker van 90 rozen en een verjaardagstaart!
Ze vertelde aan onze kinderen dat ze het  altijd spijtig vindt, wanneer het vakantie is: ‘dan is het zo stil’ … Tja, dan staat de schoolbel af en dat is blijkbaar Maria’s klok. Zij heeft geen wekker nodig! Als het op school belt, weet zij hoe laat het is!

Maria is al jaren onze ‘dichtste’ buurvrouw.

Sinds haar geboorte is ze niet uit Broechem weggeweest…buiten natuurlijk in 1940, toen velen uit het gevaarlijk Broechem moesten wegvluchten.
Maria was en is nog steeds een bezig bijtje!
In de lagere school was ze de primus van de klas. Ze vertelde daarstraks nog dat ze het soms beter wist dan ‘de non’ cheeky
Als kind deelde ze in het huishouden, maar nadien nam Maria ook heel wat andere taken op zich. Ze was decanale afgevaardigde voor de eucharistische kruistochten, heel actief in het kinderheil, met haar man Gerard Ϯ zorgde ze dat bij elke begrafenis ‘de rouw’ werd uitgehangen, … EN hierbij nam ze het huishouden van een gezin van 5 kinderen er ook vlotjes bij!

Nu, op 90-jarige leeftijd kom je Maria nog ‘overal’ met de fiets tegen!
Ook het schoolgebeuren laat haar niet koud. (Ballen die ‘over de muur vliegen’ teruggooien, tijdens ‘onze’ afwezigheid een oogje in het zeil houden, haar werkplaats mogen wij weleens gebruiken, …)

Je ziet het:  een TOP-vrouw!

HIP HIP HOERAAAAAAAAAAAAA voor Mariaaaaaaaaaaaaa!

 

Facebook