Sing for the climate

Facebook

Let’s do it! Ranst! Sing for the climate!

Afval-opruimactie

Vandaag, vrijdag 21 september deed onze school een afval-opruimactie in de straten van Broechem. Een initiatief van ‘Let’s do it Belgium’… en ook natuurlijk Let’s do it Ranst’. De kinderen vertrokken na een gezamenlijk zangmoment ‘Do it now’ (Sing for the climate) vanuit de school naar de door hun ‘gekozen’ straten, om deze afvalvrij te maken. Wij, als school, roepen onze leerlingen en ouders ook op om op zaterdag mee verder op te ruimen EN nadien te ZINGEN VOOR HET KLIMAAT! Dit zal doorgaan om 17.30 op de Moervelden te Broechem.
Klik op deze vuilniszak om de foto’s van onze opruimactie te bekijken.

 

 

 

Klik op de foto hiernaast om de video te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Voorbereidingen zijn volop aan de gang!

Onze ‘sandwichborden’ zijn klaar!

Maandag starten we met onze reclame-campagne!

Klik op het bord hiernaast om onze voorbereidingen te volgen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let’s do it! Ranst.

Nic Balthazar daagt iedereen uit om in het weekend van 22-23 september 2012 met duizenden tegelijk onze bezorgdheid om het klimaat uit te ‘zingen’.  Om de klimaatslachtoffers een stem te geven en om de ernst van het klimaatprobleem duidelijk te maken aan de mensen, media en politici!

Het is vijf voor twaalf voor het klimaat. Als we nu niets doen, is het te laat. Daarom zetten we op 22-23 september het land op zijn kop voor het klimaat!

  • Wat? – Op zoveel mogelijk plaatsen in het land lokale zangmomenten voor het klimaat inrichten. Iedereen zingt hetzelfde lied op een bestaande melodie, eventueel onder begeleiding van plaatselijke koren en artiesten. Elk zangmoment wordt gefilmd door een lokale cameraman. Nic Balthazar verwerkt dit beeldmateriaal tot één ‘Sing for the Climate’-clip, waar we internationaal mee uitpakken in de aanloop van de klimaattop in Doha in december.
  • Wie? – Iedereen kan zelf initiatief nemen om een SING- moment te organiseren. Breng zoveel mogelijk mensen op de been om ergens in Vlaanderen mee te zingen. Join the Climate Task Force! Onze gemeente tekende in en organiseert voor alle bewoners van Ranst een opruim- en zangmoment op zaterdag 22 september. Intekenen kan hier.

 

Wij doen mee!!!

Op vrijdag 21 september 2012 zullen we met ‘Lets do it! Ranst’ een grote opruimactie organiseren met de kinderen.
Elke klas neemt een straat (of straten) voor zijn rekening om deze ‘zwerfvuil-vrij’ te maken.

De komende weken zullen wij met de leerlingen ook het lied ‘Do it now‘ inoefenen om op 22 september uit volle borst te kunnen meezingen. Dit ‘SING-moment’ zal doorgaan op de Moervelden (Bistweg 12 , Ranst).
Doen jullie ook mee?

Hier vind je het lied en kan je je aanmelden om mee te zingen!

Facebook