Derde leerjaar 2013-2014

Facebook

Gordel om Broechem

 

 

 

 

 

DSG: Bellenblazen

 

 

 

 

 

Schoolreis onderbouw

BEZOEK AAN HET SPEELGOEDMUSEUM EN DE SPEELTUIN DE NEKKERSPOEL TE MECHELEN

Op dinsdag 13 mei 2014 vertrokken de drie klassen van de onderbouw met de bus naar Mechelen. Eerst brachten ze een bezoek aan het speelgoedmuseum. Een gids begeleidde elke klas in een bepaald thema. Klas 3 volgde de workshop ‘Oorlog in de kinderkamer’. We stonden telkens even stil bij belangrijke veldslagen in onze geschiedenis en om de inhoud boeiend te maken en de aandacht er steeds bij te kunnen houden, beeldde een groepje van de klas een veldslag uit. Op de foto’s zie je zo het naspelen van ‘Het paard van Troje’ . Dit verhaal vertelde Mathias aan zijn klas. KNAP! Ook ‘De slag van Waterloo’ en ‘De loopgravenoorlog’ in ons land werden nagespeeld. Als afsluiter speelden we nog een stellingenspel. (Volgens Jarno iets om aan het dak te werken J) De leerlingen vertelden op een aangename manier hun mening over bvb. “Wie als kind veel met wapens speelt, wordt een misdadiger” of “ Alleen jongens spelen met wapens”. Als beloning speelden we een levende zeeslag. Om twaalf uur aten we onze picknick op in de refter en mochten we nog een halfuurtje spelen in de speelzaal. Dan nog even in het museum rondwandelen en de vele ooh’s en aah’s getuigen van een topbezoek aan het museum.

Daarna reden we met de bus naar de speeltuin ‘De Nekkerspoel’. Hier aten we een ijsje, vluchtten we even voor een stortbui en speelden goed samen tot we naar huis moesten.

Zuurtjes

Op dinsdag 4 februari wandelden klas 3 en 4 naar het cultureel centrum ‘Den Boomgaard’ om er een voorstelling van het boek ‘De zuurtjes’ bij te wonen. De schrijver Jaap Robben en de tekenaar Benjamin Leroy vertelde en tekende elk op hun beurt het verhaal van de  2 broers Huib en Harry Zuur.

Ga voor de spiegel staan en bekijk je gezicht. Lik van een citroen. Verandert er iets?
Neem nu een flinke hap uit je citroen. En nog een. Denk aan witlof, nagels die over een schoolbord gaan en soep van wc-blokjes.
Zoals jouw gezicht nu staat, zo kijken de broers Harry en Huibert Zuur altijd. En dat vinden ze nog fijn ook!

 

Lotta, stadspark Lier, speeltuin

Facebook