Derde leerjaar 2015-2016

Facebook

Gordel om Broechem

2016-6-28 GORDEL OM BROECHEM (22)Als afsluiter ging klas 3 op wandelzoektocht in ons dorp. 3 opdrachten moesten ze vervullen. Uiteindelijk belandden ze in één van de mooiste tuinen van Broechem. Bekijk de foto’s om te zien hoe leuk het was.

Bellen blazen

2016-6-23 BELLEN BLAZEN (4)Als leuke afsluiter van onze lessen W.O. maakten we bellenblaassop. Wat hoort er allemaal in? Water is belangrijk maar niet genoeg om te kunnen blazen. Dan deden we er glycerine in en dan ook nog wat zeepsop en toen kwamen de grootste bellen tevoorschijn.

Gemeentehuis en politie

2016-6-22 POLITIE GEMEENTEHUIS (17)Op woensdag 22 juni bezocht klas 3 de politie en het gemeentehuis van Ranst. Politieagent Frans gaf een zeer goede uitleg hoe dat er bij de politie gewerkt wordt. Stefan van de jeugddienst leidde ons ook nog rond bij de burgemeester. We hielden er ook even schepencollege. Schepen van Jeugd Laura Landtmeters stelde het plan van een speelplein op De Moervelden voor. Schepen van Financiën Roos Vermeesch zag dat er genoeg geld was maar schepen Stefan Oorts wilde geen bergen want dan was er minder parking voor de bmx-tornooien. De schepenen discussieerden even en de burgemeester Stan Van Kerkhoven besliste dat er dan 2 in plaats van 3 bergen zouden komen. Iedereen tevreden.

Schaduw

2016-6-6 SCHADUW (7)Wat hadden we deze morgen geluk! De zon scheen. Nu kon onze les van schaduwbeelden buiten doorgaan.
Kijk je mee naar de resultaten!

Fiets

2016-6-3 FIETS (17)Op donderdag en vrijdag kwamen we allen met de fiets naar school. Meester Thierry leerde ons allerlei trucjes op de fiets. En dat we er plezier in hadden, getuigen deze foto’s. Bedankt, meester!

Bibliotheek van Lier

2016-5-24 BIBBEZOEK LIER (33)Op dinsdag 24 mei 2016 bezocht klas 3 de bibliotheek van Lier. Daar kwam de tekenaar en illustrator Jan De Kinder. Hij vertelde hoe een boek tot stand komt, waar en wanneer hij achter zijn tafel kruipt om te schrijven en waar hij zijn ideeën haalt. We luisterden geboeid en keken vol bewondering hoe snel hij een mooie tekening met verhaal uit zijn pen toverde.
Ben jij ook benieuwd, kijk naar volgende foto’s!

Lier

2016-5-24 LIER (12)Voor we de bibliotheek van Lier bezochten, werden we getrakteerd op een leerrijke rondleiding in de Sint Gummaruskerk. Een ervaren gids vertelde wie Sint Gummarus was, welke wonderen hij verrichtte en waar je zijn beenderen (kleine beentjes) kan zien. Daarna namen we nog een kijkje bij de Zimmertoren, het Begijnhof en het park van Lier. Als dessert aten we nog een lekker ijsje in de speeltuin van Lier.

Schoolreis

2016-5-23 TONGEREN (34)Op maandag 23 mei 2016 ging de tweede graad op schoolreis naar het Gallo-Romeins museum in Tongeren.
Klas 3 deed eerst een workshop ‘Amulet maken’. De leerlingen regen parels en schelpen aan een touw en maakten een geluksbrenger. Daarna bezochten zij het museum. Ze leerden hoe de mensen vroeger leefden. Deze mensen leefden van de jacht en de visvangst. Een héél goede gids vertelde over de oertijd. Hoe de mensen vuur en wapens maakten en dierenhuiden looiden. Het was een leerrijke schoolreis.
Daarna reden we naar de speeltuin van Bokrijk. Door het slechte weer konden we maar één uurtje spelen in deze grote speeltuin. Wat jammer!
Terug op school wachtte ons nog een lekkere verrassing; een stukje cake.

Schrijnwerkerij

2016-43-4 Hokje (2)Op vrijdag 4 maart werden we in het atelier van de familie Landtmeters verwacht.
Aan de hand van een stappenplan timmerden we een vogelhokje.
Afmetingen werden aangeduid, planken werden verzaagd en opgeschuurd.
Stukjes in elkaar gelijmd, getimmerd, geschroefd,…
Het werd een leerrijke dag die we niet snel zullen vergeten.
Het resultaat krijgt nu nog een kleurtje en dan kan het in de tuin opgehangen worden.

Bib bezoek

2015-10-26 BIBBEZOEK (11) (Kopie)Op maandag 26 oktober ging klas 3 op stap met het openbaar vervoer. Ze bezochten de openbare bibliotheek van Ranst.
In de bib maakte Ils ons wegwijs tussen de vele gangen. Ze legde uit wat en hoe je hier boeken kunt komen lenen.
Velen onder ons brachten al eens een bezoekje aan de grote bib, maar voor enkelen was het toch de eerste keer.
 
Na de uitleg kregen we de kans om zelf 2 boeken uit te kiezen, die we dan mee naar huis mochten nemen. De keuze van het juiste boek bleek voor sommigen héél moeilijk. Daarna konden we nog even lezen in onze nieuwe aanwinst en las Ils nog een verhaal voor over ‘De man in de wolken’.

Muzische vorming

Dit schooljaar krijgt klas 3 bezoek van Tinneke, de muzische vormer.  Tinneke begint elke les met een vervolgverhaal van Plumoneau. A.d.h.v. zijn avonturen beleven we telkens een ander domein van de muzische vorming.2015-09-24 MV (5) (Kopie)
 
* We bouwden een dorp in onze klas.
* We speelden toneel.
* We timmerden onze eerste letter.
* en nog veel meer.

Dierendag

2015-10-6 WERELDDIERENDAG (7) (Kopie)Ook Werelddierendag lieten we niet aan ons voorbijgaan. De kinderen van klas 3 verkleedden zich in een dier en werkten dan in groepjes om zo meer te weten te komen over het pad dat de kariboe, de  blauwe vinvis, de bruine pad , de gnoe, de monarchvlinder of de Noordse stern kiest. 

Kwartiermakers

2015-9-3- 3 kwartiermakers (7) (Kopie)Vanaf dit schooljaar zet onze school sterk in op lezen en dan vooral leesplezier.
We lezen in onze klas elke een kwartier in een boekje, strip, tijdschrift, weetjesboek of…

Hoe en waar we dit doen kan je zien op de volgende foto’s. 

Klas 3 en DSG


Wat doet klas 3 zoal allemaal tijdens de doorschuifgroepen dit jaar?

 2015-09-18 DSG (4) (Kopie)
*Ze knutselden al een boekenbak in elkaar. Met het nodige materiaal en werkplan zetten ze 2 bakjes in elkaar.
 
*We oefenen ons mooi schrift in. Sierlijke letters vloeien op ons papier.
 
*Een scoubidou wordt gemaakt.
 
*Een W.O.-les wordt ingeoefend of…

Facebook