Derde leerjaar 2018-2019

Facebook

Milieu, ook in klas 3 een hot-item!

“Lente, is weer in ‘t land… Zie je de bloemetjes aan de waterkant… Ja, bloemetjes wel. Zwerfvuil, dat een heel pak minder, want daar komen wij tegen in actie. En water, dat drinken wij van de kraan!! De leerlingen van het 3e leerjaar weten voor elk afvalprobleem wel een milieuvriendelijke oplossing te bedenken. Zelfs knutselen en muziek maken deden we vandaag met niets anders dan… afval ! En de overschot: zelf correct gesorteerd!

Recepten lezen, … maar daar bleef het niet bij!

Recepten lezen, recepten zoeken, samen moeilijke woorden verklaren… De leerlingen kunnen dat allemaal. Een recept bereiden en alles stap voor stap echt uitvoeren, daarvan zie je het resultaat op foto!

Bouwconstructies

De leerlingen van het 3e leerjaar ontpopten zich vandaag tot echte architecten, metselaars (van suikerhuisjes met suikercement) en veiligheidsinspecteurs (ze maakten zelf de foto’s van hun bouwconstructies en controleerden de stevigheid). De suikerhuisjes werden verloot, de gelukkige winnaars hebben voldoende zoet mee naar huis voor de 100 volgende theetjes … En goed tanden poetsen hé!!! “

Pimp je fluohesje

We eindigden onze verkeersles vandaag met het pimpen van onze fluohesjes.

Op Karrewiet zagen we dat sommige kinderen hun fluohesje niet zo graag dragen omdat het er wat saai uitziet. De leerlingen van klas 3 ontpopten zich tot echte mode-ontwerpers… Het prachtige resultaat zie je op foto’s.

De ontwerptekeningen zijn mee naar huis, benieuwd wie er van zijn mama of papa echt iets van op zijn/haar fluohesje mag zetten 😊…

Sprookjes in het Muizenbos

Hou jij ook zo van verhalen? Van het betoverende effect dat ze op jou hebben? Samen met Marijke Goossens ‘de VertelSter van 1001 verhalen’ gingen we op zoek naar het zuiverste water om het terug te geven aan de bron in het Bos van Ranst. Nog nooit keken we met zoveel verwondering naar dat mooie bos. Heel wat sprookjesachtige figuren kruisten ons pad. Een magische beleving!

Facebook