Derde leerjaar 2019-2020

Facebook

Lego-masters

“Tromgeroffel 🥁
Hoera voor onze winnaars van het wereldberoemde Broechemse LEGO Masters kampioenschap van klas 3 🥇🥈🥉!”

 

Gezonde lunch

Véél groenten, eitjes, fruit, noten, volkoren boterhammetjes, rijst,… Wij aten in het 3e onze gezonde lunch gezellig samen met de juffen op in de klas. “Fit en gezond, het jaar rond” is niet enkel het jaarthema van de school, maar ook ons thema van W.O. Dat kan niet anders dan superspecialisten opleveren!

Techniek

De makers van het programma “Superbrein” zochten vandaag in het derde leerjaar naar een oplossing voor de vraag: Hoe kan ik een muntstuk uit een bord met water nemen zonder mijn vingers nat te maken? De 3 teams kregen verschillende materialen. Samen maakten ze een schets van hun oplossing en daarna werd deze natuurlijk uitgevoerd. Team groen en team blauw kregen eigenlijk niet het juiste materiaal. En toch slaagden ze in het opzet. Team rood vond de oplossing met het juiste materiaal, al was dat wel wat spannend. Benieuwd? Vraag hen maar om het eens voor te doen!

 

Toffe peren!

De toffe peren van het derde leerjaar hadden voor het eerst een “Grote Klas Leesbingokaart” vol. Samen zorgden ze ervoor dat er zonder sokken, in de auto, op de trap, in bad,… gelezen, gelezen en nog meer gelezen werd. Dat verdiende een eerste verrassing. Met een halve peer, wat hagelslag, rozijntjes en havermout werden de schattigste herfstegeltjes gemaakt en gesmaakt.
Benieuwd wanneer de volgende bingokaart alweer vol zal zijn!
Facebook