Derde leerjaar 2020-2021

Facebook

“Schoolreisje”

Omdat we niet op schoolreis konden, hebben de juffen een alternatieve schoolreis bedacht doorheen onze verschillende deelgemeenten. Met de fiets gingen we op bezoek in het Bijenhuis in Ranst, picknickten en speelden we in het Vrieselhof en mochten we het melkveebedrijf Het Lekker Koeike van dichterbij ontdekken… en proeven. Het avontuur eindigde met een heuse onweersbui maar ook al werden we nat, dit kon de pret niet bederven!

Vrienden

In klas 3 zijn alle klasgenoten mijn vrienden. Vandaag werkten we hierrond in de klas. We schreven eerst over verschillende klasgenoten een paar zinnetjes hoe we hen kennen en wat we aan hen bewonderen. Daarna ging 1 klasgenoot met deze complimentjes, mooie eigenschappen en talenten aan de slag om er een vlotte, fijne tekst van te maken. De resultaten werden voorgedragen en de “ontvanger” mocht even volop blinken. Want wat een prachtige dingen kregen we te horen. We zagen hoeveel deugd dit deed en het werd zelfs ontroerend genoemd. Iedereen hoort erbij, samen zorgen we voor elkaar en voor een fijne klassfeer waarbij iedereen zichzelf kan zijn!

Jeugdboekenmaand

Tijdens de Jeugdboekenmaand doen de leerlingen van het derde leerjaar zoveel met boeken ! Ze lezen niet alleen zelf suuuperveel, ze maken ook slogans om de andere leerlingen van de school aan het lezen te krijgen. Een echte date, daar zijn we misschien wat jong voor.
Maar een boekendate, supercool !! Ook beelden ze in een tableau vivant de cover van een boek uit. En of dat goed gelukt is? De resultaten zijn voor de hele school te bewonderen op ons raam aan de speelplaats ! 
 
We bouwden ook een tafereel uit een boek na met Lego. En we schreven hier wat uitleg over. Maar bouwen, daar hoort een Lego Masters Kampioenschap bij sinds dat idee vorig jaar tijdens de lockdown ontstond.
Benieuwd wie de eervolle opvolgers zijn van deze tweede editie?
Bekijk dan zeker de volgende foto’s.
Meisjes aan de top… Proficiat aan de winnaars. Toch even vermelden dat het een héél spannende puntentelling was, dat het superknap was dat iedereen zich aan de geheime stemming hield en dat alle inzendingen behoorlijk indrukwekkend
waren !!”
 

Doorschuifgroepen op donderdag

Op donderdagnamiddag houden wij doorschuifgroepen in onze klas.
Dan oefenen wij in kleine groepjes extra op datgene wat we leerden de voorbije week/weken.

Facebook