Vierde leerjaar 2021-2022

Facebook

Schoolreis tweede graad

Klas 3 en 4 zijn in hun teletijdmachine gesprongen en in de prehistorie uitgekomen in Tongeren.  In dit geweldige museum konden we kennismaken met onze voorouders… wat ze droegen, waar ze woonden, hoe ze vuur maakten…
Heel interessant allemaal.  We mochten ook een echte geluksketting knutselen en tekeningen maken zoals er in de grotten zijn teruggevonden.  In de namiddag was het tijd om ons eens echt uit te leven in de speeltuin van Bokrijk ! 

Het was een fantastische dag !!

Provinciesalon

De vierdeklassers hebben zich verdiept in de verschillende provincies van België…  Ze presenteerden de bezienswaardigheden in groepjes en deden dit uitstekend !!

Wat bleek achteraf… Ze wilden graag eens een bezoekje brengen aan de verschillende provincies en hebben vooral de lekkernijen van overal onthouden; Luikse wafels, Limburgse vlaaien, mosseltjes met friet aan de kust,…   ; )

Helaas was de juf van het groepje Matteo en Tygo vergeten foto’s te maken. 

November-december

Met behulp van washi-tape en verf kregen onze ringkaften een kleurige ‘look’.
We wekten statische elektriciteit op en experimenteerden verder met stroomkringen, schakelaars, geleiders en isolatoren.
Voor de kerstboom maakten we hangertjes in zoutdeeg. Zo kliederen met deeg, altijd leuk om te doen!

Vertellen en verzinnen

Het sprookjeshuis is altijd een bezoekje waard! Eerst luisterden we zelf naar een ervaren verhalenvertelster. Met veel inspiratie verzonnen we daarna in groepjes onze eigen verhalen. Het was fijn om naar elkaar te luisteren! 

Oktober

Deze maand trokken we naar het bos, waar we op zoek gingen naar kriebeldiertjes, sporen van dieren en ander fraais. We speurden ook het internet af naar antwoorden op de vragen van ‘Whizzkids Online’. Dit is een ICT-wedstrijd die ons gericht leert zoeken op het wereld wijde web. De punten van de eerste reeks zijn binnen… jawel 150 op 150! Goed bezig en op naar de volgende ronde! 

September

In klas 4 zitten echte doeners! Paddenstoelen onderzoeken, techniek in de keuken, proeven van proefjes en games die ons brein uitdagen… tot het echt in onze vingers zit. 
Facebook