Vogeltjesklas 2021-2022

Facebook

Klankkr8

De vogeltjes beleefden vandaag dag 3 van het klankkr8-avontuur, een leuk verhaal op het digibord met Sara de onderzoeker, een astronaut en vier grappige ruimtewezens, de Loenies. 
Door klanken te verzamelen, zorgen de kinderen ervoor dat aan het einde van dag 12 de raket naar de ruimte gelanceerd kan worden. Naast het avontuur op het digibord doen we verschillende oefeningen en spelletjes in de klas.
De kinderen verzamelen ook klanken in een eigen KlankKr8-boekje.

Jobland

Wat was het leuk… zo fijnom eindelijk eens op uitstap te zijn.Een ritje met de bus naar Jobland…een hele ervaring, zo plezant!Samen met Jobke en de reus speelden, zongen en dansten wij…allemaal vrolijke gezichtjes, iedereen zo blij!Honderd badeendjes zoeken in de speeltuin en alle hoeken.Een onvergetelijke dag met alleen maar gelach!Op terugweg vielen vele oogjes toe …zo uitgespeeld, zo moe.Ook de 4 jufkes vonden het fijn om bij al die fonkelende gezichtjes te mogen zijn!

Ruimte

Wat hebben we genoten van onze reis door de Melkweg, langs sterren en planeten!We werden echte astronauten en planetenonderzoekers.  We werkten heel hard aan onze astronautenhelm met alles erop en eraan!We maakten onze eigenste raket en vlogen naar de maan!

Integratie

Wat was het astronomisch fijn om de leerlingen van het 1e leerjaar weer eens even op bezoek te hebben in de vogeltjesklas!
Lekker lang vrij spelen in de kleuterklas vonden ze allen heerlijk…  Intergalactisch genieten!
 

Thema winter

Thema Kerst

Tijdens de laatste 2 schoolweken in december zijn de kids van de vogeltjesklas nog druk in de weer geweest met het inzamelen van speelgoed voor de kinderen van het asielcentrum!  Iedereen ging thuis op zoek naar speelgoed waar thuis niet meer mee werd gespeeld.  Het talrijke speelgoed werd eerst tijdens rollenspel verzameld, gesorteerd en verkocht in ons eigen kringloopwinkeltje in de klas.  Zo konden de kinderen er nog eventjes van genieten.  Op de laatste schooldag van het trimester was het dan zover…  We maakten onze winkel leeg en vulden vervolgens het busje van Fedasil met al dat leuks! 

Uit naam van Fedasil: D-A-N-K-J-E-W-E-L voor deze royale schenking van speelgoed!We werkten ook nog hard aan onze knutselattributen voor onze nieuwjaarsbrief en aan een leuke kerstknutsel voor de Warmste Week.Er werd ook volop gefeest voor Arthur’s en Nio’s verjaardag.  En op juf Maya’s verjaardagsfeest was het heerlijk smullen geblazen met lekkere pannenkoeken!

Thema Sint

Rommelpieten
De rommelpieten hebben in de vogeltjesklas lelijk huis gehouden in de nacht van 2 op 3 december!De klas stond heeeeelemaal op zijn kop: overal zwarte pietenhanden, de tafels en boeken ondersteboven, de grond bezaaid met speelgoed…
Gelukkig vonden we véél snoepjes in onze schoentjes! Dat maakte het opruimwerk al heel wat lichter!
Tot volgend jaar gekke Pieten!

 

 

Thema FLUO

Grootouderfeest

Woensdag 10 november was niet alleen voor onze kleuters een topdag, maar ook voor de talrijke aanwezige grootouders. We genoten in onze bubbel van een schitterende toneelvoorstelling,’ Lotta en de slodderkip’.
Dit gebeuren werd heel goed gesmaakt. Het smullen werd verder gezet in onze  gezellige winterbar met een warm of verfrissend drankje en een zoetje.
Afwisselend werden de bubbeltjes uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de uiltjes- of de vogeltjesklas. Hier wachtte de grootouders nog een zelfgemaakte verrassing van hun oogappel. Het was voor ons enorm fijn te zien dat iedereen er ontzettend van genoot, zowel klein als groot!

 

Halloween samen met de Uiltjes

Halloween

Herfst

De afgelopen 2 weken werkten we rond het thema ‘de herfst’.
Hierbij stond voornamelijk ‘het weer’ centraal.
We maakten een superleuke weerkalender en een toffe sensorische weerfles.
We kropen allemaal eventjes in de rol van weerman/weervrouw en maakten hier filmpjes van.
Schitterend om te zien!  Geniet maar mee…
We genoten van onze eerste gezelschapsspelletjeswoensdag.
Hartelijk dank aan de mama van Nio, de papa van Eleana en de oma van Lena om er mee een gezellige voormiddag van te maken!
Ferre werd al 4 jaar!  Dankjewel voor de heerlijke traktatie!
 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Fruit

De voorbije week werkten onze “vogeltjes” rond het thema fruit.
Ze hielden ook een echte fruitwinkel open. Daar verkochten ze fruit aan de kinderen, meester en juffen van onze school.

Er werd zelfs gezorgd voor een aangepast “fruitzakje”…zijn jullie ook zo benieuwd! Bekijk dan het foto-filmpje van onze klas!

Werelddierendag

Onze eerste week bij “de vogeltjes”

Facebook