Derde leerjaar 2022-2023

Facebook

Fietstocht

Het einde van het schooljaar is in zicht, dan fietsen we nog even vrolijk door de straten van Broechem. Straatnamen leren, een beetje geschiedenis opsnuiven, dat doen we door foto’s te zoeken en door samen vraagjes te beantwoorden… Konden we maar altijd op die manier leren 😉 

Schoolreis

Schoolreis voor klas 3 en 4 naar Bokrijk, wat een supertoffe dag, kijk maar mee!

De verhalentuin

Werken rond geweldloze communicatie, gevoelens herkennen en uiten, een fijne klassfeer…
In de Verhalentuin verpakte Evi dit vandaag voor ons op een wonderbaarlijke manier die vooral aanvoelde als luisteren naar verhalen, je fantasie gebruiken, zelf verhalen verzinnen en spelen, creatief zijn en in de fantastische tuin spelen, uitleven, lachen en ravotten ! 

Wij hadden een kei toffe dag !

Kettingreacties

Wat een super originele kettingreacties in klas 3! Genieten jullie mee?

Nee, de zee is nog niet om zeep! Samen krijgen we de melodie er terug in!

 

Klas 3 is helemaal mee… tegen wegwerpplastic zeggen wij NEE!! Met de professor, het zeemonster, de duiker, de walvis, de matroos en de kapitein scheepten wij vandaag in voor een avontuur over plastic soep. Muzikaal gebracht en met prachtige decors en kostuums… dat was genieten!!

Auteur op bezoek:

Klas 3 en 4 ontving auteur Luc Embrechts.
Hij vertelde hen erg boeiend hoe zijn boeken tot stand komen.
Zijn enthousiasme sloeg over op de leerlingen.

En nu, lezen maar…

Familie

Tijdens het thema “ Familie” nodigde klas 3 hun grootouders uit om te komen vertellen over hun jeugd in de vorige eeuw.

Voor zowel jong als oud was het een fijne en leerzame ervaring!

Bedankt oma’s en opa’s!

Fabeldieren

Echte dierenkenners, die jongens en meisjes van klas 3! In onze taal- muvo- én WO-lessen leren we hierover. We leren over het dierenrijk en de diersoorten. Echte dieren… maar ook fantasiedieren! Daar maken we nu samen een boek over. Hoe dat dier eruitziet? Bijzonder! Wil je het ontdekken? Binnenkort ligt het boek in de rekken!

LO: Trek- en duwspelen

Bezoek bib

Een frisse maar heerlijk zonnige fietstocht naar de bib van Ranst met klas 3, wat een avontuur! We luisterden naar een verhaal over Europa en ontdekten de geheime ster in een appel. Benieuwd? Kom het een van ons maar eens vragen, we vertellen het verhaal graag verder!

Doorschuifgroepjes

Donderdagnamiddag, doorschuif-groepjes-namiddag!
In kleine groepen leerstof op een prettige manier inoefenen, leren ” samen” werken, leren leiding nemen, leren leiding aanvaarden .
Facebook