MOS 06-07

Facebook

Dit schooljaar is weer doorspekt met tal van groene activiteiten.
Genieten, ervaren, ontdekken, spontaan leren, zingen, knutselen, bewegen, ZIJN, … de natuur is een grote schat.
Het wordt een allegaartje van verschillende thema’s. Per graad wordt er een thema uitgewerkt: kruiden en planten, water en recycleren.
Op de slotdag showen we onze resultaten aan elkaar. Helpende handen van ouders komen goed van pas!

Startdag

Er was eens …. een koning, die ontzettend graag kersen at. Het koninklijk park stond vol kersenbomen. De koning was wel een beetje egoïstisch. Hij wilde de kersen niet delen met de spreeuwen en eiste dat alle vogels gedood werden. Toen kwamen er massa’s insecten. De tuinman sloeg alle insecten dood met een vliegenmepper. Gelukkig zag de koning op tijd in dat het ook anders kon.  

 

Kruiden uit de natuur

Aan de slag met wilde planten en kruiden : madeliefjes rijgen, pluisjes wegblazen, brandnetels bekijken, kokkerellen met kruiden, als Indianen zuiveren met salie,  waterkers zaaien, met planten verven…

 

 

Water

 Water, lekker helder water: waterliedjes, proefjes met water, waterdieren kleien, slogans verzinnen, spaarzaam leren zijn met water, een waterorgel maken, waterdiertjes scheppen en determineren (Vrieselhof), waterige taalspelletjes, ‘weet je van water’ (PIME) ,…. Zonder water kunnen wij niet leven. Wees er zuinig mee.

Afval

                                    

Recycleren kan je leren: afvalliedjes zingen, zelf papier scheppen, naar de kringloopwinkel (Duffel), tweedehands kledij kopen voor de verkleedkoffer, naar de milieuboot, …

Slotdag

 

Dit mosjaar afsluiten gebeurde op een ultrazonnige dag. Uitzonderlijk voor april.
Samen met meester David vulden we de voormiddag met : slagwerk met petflessen, afvalmemory, waterdragers, kimspelen, tikspelen… allemaal spelen die naadloos aansloten bij onze MOS-acties.

Klik hier om de foto’s te bekijken! 

Tegen de middag rommelden onze buiken en trokken we met z’n allen naar de schaduwrijke picknickplaats voor een afvalarme picknick midden in het bos.  

Terug op school volgde een sprankelende slotactiviteit. De presentatie was in handen van Kamille Spiessens en zijn Tomaat Kristinneke. Wat had hij die blozende tomaat toch goed verzorgd ! Knus onder de parasols beleefden we een natuursongfestival en toonden we onze werkjes aan elkaar. Dieter Versace presenteerde de ‘Kringloopmodeshow’ op hippe muziek. De kleintjes dansten voor de lentefee. Mama’s en papa’s mochten komen kijken en proefden mee van de heerlijke gezonde hapjes.   

 

 

Facebook