MOS 07-08

Facebook

We starten we met een nieuw thema : Energie ! Wat is dat nou precies ? We pluizen dit jaar het onderwerp uit in al zijn betekenissen. Hieronder een greepje van de activiteiten. Green Belgium blijft jaarlijks te gast met LABO op onze school. Deze workshop is een start voor Groene Ridders in wording.

Labo

 

Afvalkoning Dirk bezoekt jaarlijks de vierde klas en frist de ladder van LANSINK op aan de hand van leerrijk materiaal.
Welke grondstoffen heeft men allemaal nodig.
Hoe kan ik afval voorkomen ?

 

 

 

Startdag

Een heleboel vrijwillige ouders en grootouders verwenden ons met een geweldig en gezond ontbijt dat ons energie gaf voor de hele dag. Dat was puur genieten.

De leerkrachten speelden ‘De Familie Lamp’. Mama Spaar en Papa Kop doen in dit verhaal hun uiterste best om de kinderen Halogeen, Olie en Gloei te leren hoe ze spaarzaam moeten omgaan met energie. Tot slot zongen we samen het gloednieuwe MOS-lied ‘Voel de stroom van energie’ van Trimuztache.

 

Energie, wat is dat?

In alle klassen leren we eerst wat energie nou precies is. We knutselen, doen proefjes en zingen energieliedjes. Hoe kunnen we minder Energie verspillen ?

Klik hier om de foto’s te bekijken.

 

De E-carroussel

Oma’s en opa’s komen naar de klas. Ze brengen allerlei spullen mee van heel lang geleden die nog zonder elektriciteit werkten. Kunnen die boeiend vertellen, zeg ! Benieuwd ? Klik maar op de foto’s om te zien wat ze allemaal hadden meegebracht.

 

 

Dikke truiendag 08

Een zeppelin vloog over onze school. Maar wat een pech! De mannetjes zijn er uitgetuimeld ! Na grondig zoeken vinden we elke dag één reiziger terug. Ze dragen een schaapje met een energiezuinige tip met zich mee. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op de Dikke-Truiendag op de laatste dag van deze schoolweek.
We kleden ons warm aan, zetten de temperatuur in de klas nog wat lager, doen we ochtendgymnastiek met heel de school en drinken lekkere thee. Een wolspinster komt vertellen over haar hobby.

 

De ‘frietauto’

Papa R. heeft zijn wagen omgebouwd om op frietolie te kunnen rijden. Hij komt haarfijn uitleggen hoe dat technisch werkt.

 

 

Groentjes van hier

Met groenten van hier krijg je minder CO2 op je bord. In het GROM weten ze er alles van.

 

 

 

Zonnesporen

De zon als bron. Het leven is er dankzij de zon. Eet de vos de zon dan op? Eigenlijk wel ! We zingen op zoek naar zonnesporen in de natuur.

 

 

 

 

 

Molenbezoek


Gratis wind-energie in de molen van Oelegem. We stonden vol bewondering te kijken naar molenaar Luc. We mochten malen, zakken optrekken, enge trapjes op en af. De wieken draaiden en we voelden die kracht tot binnen !

 

 

 

Meespeeltheater jeuk

In den Boomgaard speelden ze Waldo’s wondere wereld wordt waarempel warmer!

Waldo, de pinguin, moest dringend vertrekken op expeditie. Hij vloog de wereld rond om te gaan kijken hoe erg het gesteld is met Antarctica en het regenwoud. Juffen, meesters en leerlingen mochten  het podium op om Waldo te helpen. Zoveel talent bij elkaar ! Een toffe afsluiter van dit energierijk Mos-jaar.
Klik hier om de foto’s te bekijken.

Facebook