MOS 08-09

Facebook

Onze leerlingen passen al de kennis van vorig jaar toe en de Groene detectives dagen de klassen uit tot een eigen energie-audit in hun Energriezeltour. Tijdens de Dikketruiendag wordt de eerste Groene Vlag onthult met de nodige feestelijkheden. De audit mondt uit in een ‘energiecontract op maat’ beduimeld door alle klassen.

 

 

Marco Zuidpolo warmt de klassen 4-5-6 op om hem te volgen op zijn Zuidpoolavontuur. De klassen smijten zich in de wedstrijd en de Antarcticanen van de vierde klas halen de eerste prijs binnen onder de vorm van Dixie Dansercoer ! Wat past er beter in dit thema dan een gevulde fietsveertiendaagse. Fiets voor de natuur ! Helemaal niet duur !

 

 

Wanted ! Energriezels.

De Energriezels (energievreters – sluipverbruikers) hebben geld gestolen uit de schoolspaarpot. Atmos en Sfeer de groene detectives waren vandaag 27 januari op bezoek in alle klassen. Ze riepen onze hulp in om deze mispunten aan te pakken. We zullen de Energriezels zoeken in de klas, in de gangen, op de zolder…overal waar ze te vinden zijn.
Atmos en Sfeer zullen de beloning met ons delen ‘op vrijdag de 13de’( brr…als dat maar goed komt).

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Vrijdag de 13de februari

  • Op vrijdag 13 februari komen we allemaal met de fiets naar school en de verwarming wordt nog enkele graadjes lager gezet. We hebben een ‘Hoed-je voor Energriezels’ op.
    Het gekste, griezeligste, leukste hoedje wordt beloond met een mooie trofee en een zakje met zaai- en plantgerief. 
  • Na het projecteren van alle gevonden Energriezels in een powerpoint beloven we nog scherper op ons verbruik te gaan letten in de toekomst. Het ‘spaarschaap’ met het geld dat werd uitgespaard door onze acties zal omgezet worden in een boekenpakketje voor elke klas.Tine Muyshondt (Schepen van Onderwijs) huldigt onze ‘groene vlag’ en we zingen de MOSsong uit volle borst.  Klik hier om foto’s te bekijken.
  • Met een feestelijk cakebuffet en een lekkere kruidenthee wordt de geslaagde dag afgesloten.

Fietsveertiendaagse

Openingsdag.

Juf Rita en Juf Kathleen maken het rapport op van milieuvriendelijke verplaatsingen op onze school. Mmm…dat kan nog een beetje beter. Sam de slang is weer te gast !

 

 

 

 

Volksvergadering. Spandoeken en slogans om onze actie op te pimpen worden om een creatieve manier voorgesteld aan de ganse schoolbevolking. Wie kan wie overtuigen ? We sluiten af met een huis toeters- en bellen fietskoor.

 

Fietsnologie : poetsen en sleutelen. Onze fietsen worden letterlijk omgekeerd en de technische kant van de zaak grondig onderzocht met behulp van de handige handen van ouders en grootouders. Ketting smeren, bandje repareren…

 

Fietsencontrole. Tijd voor een check up door echte PRO’s. Groene of rode kaart ?

 

Fietsinstuif ! Meester Thierry leert ons allerlei behendigheidstrucjes en bouwt voor ons een uitdagend fietsparcours op. Supertof !

Pool in School

Marco Zuidpolo

Marc De Keyser, weerman (meteoroloog) van beroep, vertrok eind oktober naar Antarctica. Hij bezocht onze school op dinsdag 16 september en woensdag 1 oktober. Tijdens deze bezoeken maakte hij de leerlingen van 4, 5 en 6 warm voor het koude Antarctica. Via prachtige beelden reisden we mee naar het fascinerende Zuidpoolgebied.
Marco Zuidpolo werd  ‘onze man ter plaatse’. We hielden contact met hem via het net en vervulden elke week een nieuwe opdracht voor de wedstrijd Pool in School.

 

Dixie Dansercoer

En ….de winnaar is…. Klas 4 ! Dixie Dansercoer en VTM bezochten onze school. Dixie vertelde over de polen en hoe belangrijk het wel is om goed voor ons klimaat te zorgen.
Klik maar op de foto’s om mee te genieten of bekijk het filmpje op het VTM-nieuws.

Facebook