MOS 13-14

Facebook

Mijn school groent

Wat waren we opgelucht toen we van het gemeentebestuur te horen kregen dat onze plannen echt uitgewerkt mochten worden! Man en macht werd ingezet om nog voor de opendeurdag van 25 mei 2014 een stuk van onze droomschool te realiseren: directie, leerkrachten, leerlingen, oudercomité, ouders, gemeentewerkmannen, … Om het gehele MOSproject van de voorbije 2 jaar (van plan tot uitvoering) te bekijken klik je ….
De Groene Ridders en MOStrekker Juf Christel bedanken alle mensen die ons geholpen hebben! Wij zijn blij met het resultaat!
Klik hier om de powerpoint te bekijken.

Groene ridders stellen voor…

Op vijf november kwam een delegatie van de gemeente en het regionaal landschap langs onze school om onze vergroeningsplannen in detail te bekijken. De groene ridders gaven uitgebreid tekst en uitleg aan onze bezoekers. Op de zitting van 14 november kregen we groen licht om er aan te beginnen. “Mijn school groent!” is een feit! Wat jeuken onze handen om er aan te beginnen!

Nieuwe groene vlag

Dinsdag 15 oktober ‘spoorden’ 2 groene ridders (Luna en Lien uit het 5de leerjaar) samen met juf Marleen naar Vilvoorde om onze school te vertegenwoordigen op de uitreiking van de groene vlag. Samen met nog 53 andere scholen (basisscholen en secundaire scholen) mochten we de vlag (onze 3de reeds !) in ontvangst nemen uit de handen van niemand minder dan Joke Schauvliege, Vlaams minister van leefmilieu en natuur. De ‘groene-vlag-scholen’ ontvingen van de minister de nodige felicitaties omdat aandacht voor het milieu deel uitmaakt van de dagelijkse werking van deze scholen. Naast dit officiële gedeelte werden we ook getrakteerd op een geslaagde theatervoorstelling en een gezonde broodjeslunch.

Nieuwe groene ridders

Op donderdag 17 oktober werden de kersverse groene ridders tot ‘ridder geslagen’ door niemand minder dan Gloobje. Deze nieuwe lichting ridders zal dit schooljaar mee de schouders zetten onder de MOS-activiteiten op onze school. Alle aanwezigen plaatsten letterlijk hun handtekening onder het nieuwe thema van dit jaar: ‘MIJN SCHOOL GROENT!’. Daarna werd de sapbar druk bezocht. Proost! Op een prachtig groen schooljaar!/files/files/mos.pdf

Facebook