MOS 15-16

Facebook

Groene vlag

 
groene vlag minister 15Tijdens het schooljaar 14-15 verklaarde de MOS-jury onze school met glans geslaagd voor het behalen van de Groene Vlag. Deze tweejaarlijkse vlag mocht een delegatie bij onze minister Joke Schauvliege ophalen in Brussel op 12 oktober 2015 Dit positieve verslag hadden we te danken aan de milieuzorgacties die je kan terugvinden bij de voorgaande schooljaren.

Groene Workshops

Workshops Brussel GV 15 (11) (Kopie)Een delegatie van groene ridders volgde in Brussel enkele toffe workshops voor ‘duurzame en straffe scholen’. In het thema WATER mochten Ward en Kleo reporter worden bij een krant voor één dag: “De Blauwe Druppel’. Kiara en Gëzim verdiepten zich in ‘FAIR TRADE’. Tijdens een rollenspel (rechtbank) kwamen alle meningen in verband met de palmolieteelt in Indonesië aan bod. Later verkenden we het Maximiliaanpark. Midden in de stad deden we aan natuurbeleving. Tien toffe opdrachten werden tot een goed einde gebracht.

Hoera! Onze eerste gasten in ons bijenhotel!

Gehoornde metselbij 1-4-16 (4)Aan ons bijenhotel is het op 1 april (2016) een drukte van jewelste. We verwelkomen de ‘Gehoornde Metselbij’ (Osmia cornuta) op onze school. De solitaire bijtjes in de cellen achter de dichtgemetselde gaatjes hebben hun ontwikkelingscyclus achter de rug. De mannetjes (in de voorste cellen, het dichtst bij de uitgang) zijn klaar om het nest te verlaten. Ze banen zich een weg naar buiten. Straks komen ook de vrouwtjes, die hopelijk nieuwe nestjes zullen metselen.
Facebook