MOS voor 2006

Facebook

We bewandelen het afvalpad en brengen het in kaart. Onze restafvalberg vermindert drastisch ! Brooddozen, koekendozen en drinkflessen worden vaste attributen in onze boekentassen. We duiken in het wereldje van bomen en enten en maken er een fantastisch feest van. We proberen het record paddenoverzetten te breken en nodigen Sam de verkeersslang uit op onze school.

Afvalpad

Openingsketch         
Drie Wolven trekken de wijde wereld in op zoek naar een leuke plek om te leven. De Lucht, het Water en het Land geeft ze alles wat ze nodig hebben. Maar President Pig denkt daar anders over ! (naar Marc De Bel)

Met de ladder van LANSINK onder de arm controleren en wegen we de inhoud van
onze vuilnisbakken. Bah…Vies ! Dat kunnen wij zeker beter.
 
De 6de klas trekt naar PIME in Lier om het composteren onder de knie te krijgen.
De sMOSsers zijn onze school binnengedrongen. Via allerlei leuke spelen binden
we de strijd aan tegen deze milieupiraten. MOS wint het van sMOS. Hoera !
Onze inspanningen worden beloond. Voor elke vuilnisbak die verdwijnt komt er iets leuks op de speelplaats in de plaats : draaischijven, telefoontoestellen, een verkleedkoffer met spullen van de kringloopwinkel enz…
ZAPPA  
Leerlingen, leerkrachten en ouders slaan de handen in elkaar en zappen in samenwerking met het gemeentebestuur het vuil weg in de straten van Broechem.

 

Bomen en padden

Boom in zich(t)  
Het MOS-team en de Groene Ridders nemen alle klassen mee naar buiten om onze bomen beter te leren kennen. Zo boeiend ! Daar kan je een boom over opzetten.

Een hele dag feest ! Zingen, voorlezen, knutselen, bosspel, mediteren, boomhoroscopen, bomen verwerken en zelfs bomen proeven. Aan het einde van de dag mag één gelukkige van elke klas met zijn eigen jonge boompje huiswaarts trekken.
 
 
Een vertegenwoordiger van HYLA informeert leerkrachten, leerlingen en ouders over padden en padden overzetten. Samen met de school van Emblem helpen we op een avond in Duffel bijna 400 padden met het oversteken van gevaarlijke wegen richting paaiplaats. Een record ! Op school brengen we i.s.m. de ouders alle paddenknelpunten in kaart.

Sam de Verkeersslang

Sam de Verkeersslang is een vaste bezoeker op onze school. Milieuvriendelijk naar school komen is het hoofddoel tijdens deze acties. De leuke fluohesjes van Walter van Beirendonk worden aangeschaft met een bijdrage van het oudercomité. Zo kunnen we hip en veilig naar school.
Klik hieronder om de foto’s te bekijken.

 

 

Facebook