Groene Ridders

Facebook

Groene Ridders zijn groene rakkers in hart en nieren. Ze trekken ten strijde voor MOS. Ze zijn de groene vertegenwoordigers van alle leerlingen op onze school.

sMospot

 

Vergaderen kunnen ze als de beste. Dat leerden ze tijdens sMOSpotnascholingen in PIME te Lier.  
We hebben er geleerd hoe je met Groene Ridders een vergadering kan houden. We moesten er over nadenken hoe we in onzeschool het milieu nog beter konden maken.We mochten een sMOSpot ontwerpen. In elke klas komt er in de toekomst  een sMOSpot. Daaraan hangen we stellingen of ideetjes en die worden in de klassen besproken.De Groene Ridders halen de resultaten op en komen tot een conclusie tijdens een vergadering. Het was echt tof om te doen.”     Zohra, Heleen, Lies en Ward (klas 5 en 6)
Klik hier om de foto’s te bekijken. 
Minstens zes keer per jaar komen de Groene Ridders samen om onder begeleiding van MOStrekker juf Christel. We broeden dan op toffe en duurzame oplossingen. Op een ‘denkvergadering’ volgt natuurlijk actie ! 

Groene ridders in actie

 

Een stukje van hun vrije tijd reserveren ze voor MOS : op Zappadag zwerfvuil oprapen, paddenlevens redden, zelf les geven, op nascholing gaan, trofeetje ophalen… Voor een rol in een leuke sketch zijn ze altijd te vinden. In andere klassen maken ze de laatste MOS-nieuwtjes bekend. Deze groene rakkers krijgen een welverdiende pluim op hun groene pet !
Klik hier om hun acties te bekijken!
Facebook