Sportklassen

Facebook

Verslag 21/ 9 / 17

Net alles (????) in onze valies gegooid en dan nog vlug even achter de computer….
Gisteren was het (eindelijk) mooi weer ….dus voor dag en dauw uit de veren om Stefaan een handje te helpen. Oostduinkerke is immers de enige plek ter wereld waar garnaalvissers te paard de golven trotseren ….
Na een wonderbaarlijke visvangst reden we met het treintje naar Stefaans boerderij om de bijvangst van de garnalen te scheiden. Zo leerden we heel wat zeediertjes kennen.
Na het traditioneel koken , volgde natuurlijk het proeven !!!!!!

Na de middag gaven we ons helemaal aan het zeeleven over:
we speelden een “kubb-finale”, we reden met de go-carts, likten een ijsje en bouwden een fantastisch zandkasteel.

Hoog tijd om te oefenen voor een spetterende bonte avond ..

Na de show en fuif kropen we moe maar voldaan in ons bedje.

Tot straks.

 

Verslagje 20/ 9 / 17

De dag begon veelbelovend, de zon deed haar best, onze kinderen (en leerkrachten) hadden goed geslapen …kortom we hadden er zin in.

Even ontbijten, de poppelepees nemen (geven ons recht op gratis vervoer met kusttram) en weg waren wij . We bezochten “de Nachtegaal”, een natuurdomein in de Panne. We leerden er alles over de fauna en flora van de kuststreek, een spurtje trekken om de tram nog net te halen en terug naar ons huisje.
Na het middageten vier blokjes les van telkens een andere juf/meester …schelpen, duinen,…..alles weten we nu.
Na het vieruurtje mochten de leerlingen alweer kiezen…of nog even naar zee of naar de duinen ….alweer dolle pret!
 
‘s Avonds staken we de piraten een handje toe om de schat te vinden, de vuurgeest te overwinnen en we wilden zelfs de schat mee opeten  ….
 
Goedgemutst ons bedje in, morgen moeten we er immers vroeg uit om met Stefaan de garnaalvisser op pad te gaan.
 
Tot morgen.
 

Verslagje 19/ 9 / 17

 
Goedenavond,
 
Ondertussen zijn de grootste technische problemen overwonnen en kunnen we wat info en foto’s vanuit Oostduinkerke doorsturen.
 

De weergoden laten ons (voorlopig) nog in de steek, maar dat laten we niet aan ons hart komen.

Gisteren (maandag) Raversijde bezocht.
We splitsten ons bezoek in 2 deeltjes op : Atlantikwall 1945 : met gids; daarna bezochten we met een audiogids een middeleeuws vissersdorp (deels gereconstrueerd op archeologische vondsten).
 
Daarna reden we verder naar onze schitterende jeugdherberg, installeerden ons, aten lekker en trokken ‘s avonds de duinen nog in. Een volle, deugddoende dag.
 
Vandaag te voet (1,4 km) naar het visserijmuseum. Daar losten de kinderen erg gedreven een fotozoektocht op. Na het middagmaal kelderden we enkele schepen in de duinen (zeeslag), om vervolgens nog gewapend met vlieger, schop en sportmateriaal naar de zee te trekken.
 
Nu snel tussendoor een tekstje typen, het avond-piratenspel van vanavond wordt hoogstwaarschijnlijk ingeruild voor de binnenactiviteit (regen).
 
Tot morgen,
 
meester David, juf Els, meester Patrick
Facebook