Vogeltjesklas

Facebook

Naar de bakker

Vorige week lagen er in onze klas bakkerskleren en een briefje van Bakker Boris… Hij was een beetje in de war en vroeg ons raad, dus trokken wij naar de bakker in het dorp! 
Daar werden we omgetoverd en opgeleid tot échte bakkertjes! We leerden op een ambachtelijke manier deeg maken en kneden, rolden zelf onze eigen sandwiches, staken lekkere zandkoekjes met mooie vormpjes uit en zagen allerlei machines aan het werk!
We kregen elk een zakje van onze zelfgebakken sandwiches en koekjes mee naar huis!
 
Een heerlijk warme ontvangst bij de warme bakker!
Dankjulliewel, Mathias en Laure van La Matisserie voor deze fijne, lekkere en leerrijke voormiddag voor onze vogeltjesklas!
 

 

Grootouderfeest

Afgelopen woensdag namen onze kleutertjes hun lieve grootouders mee naar “de jaren stillekes”. De turnzaal werd door DJ Balthazar Boma omgetoverd tot een echte danszaal. De uiltjes en vogeltjes toonden hun danskunsten op muziek van vroeger, en konden nadien ook samen met hun grootouders een “danske placeren”. De dansvloer geraakte al snel gezellig gevuld en ook de Championettes waren van de partij. 
De kleuters verrasten hun lieve grootouders nog met een mooi / lekker zelfgemaakt cadeautje bij een bezoekje aan de klasjes en konden nadien gezellig samen huiswaarts keren.

Zorgen voor de natuur… en onze grootouders ❤️❤️❤️

De afgelopen weken kleurden de blaadjes buiten rood, bruin, oranje en geel. Ook onze klasboom kleurde helemaal herfstig en nu en dan dwarrelden de mooiste echte herfstbladeren onze klas in!
 
We werkten en speelden in onze klas met alle mooie herfstschatten die we vonden op onze wandeling in het Vrieselhof. We gingen ze tellen, meten, wegen en vergelijken op allerlei manieren! Ook bouwden we prachtige kabouterdorpjes met boomschijfjes, gingen we naar hartenlust aan de slag met plasticine en oefenden we ons dansje voor de grootouders.
Met de grootste zorg werkten we aan onze cadeautjes voor onze lieve oma’s, opa’s, bomma’s, bompa’s, moekes, vakes, bompi’s, nona’s,… Voor de vakantie maakten we herfstige doosjes en na de vakantie bakten we aan de hand van een stappenplan de lekkerste zandkoekjes (met heel veel liefde als geheime ingrediënt! ❤️)
 
Ondertussen kregen we al enkele keren de vraag naar het recept van die lekkere koekjes, dus we delen hier ons stappenplan waarmee jullie thuis nog veel samen kunnen bakken! Onze kleine grote bakkertjes zullen het zelf lezen en jullie tonen hoe het moet! 😉
Het grote-mensen-recept vinden jullie hier: https://www.leukerecepten.nl/recepten/zandkoekjes/ of hier, handig om het nog eens “samen” thuis te maken! Veel bakplezier!!

Halloween bij de kleuters

Wat een fijne afsluiter zo vlak voor de herfstvakantie.
Verkleed naar school komen in ons favoriete Halloweenkostuum! 🎃
Een betoverend Halloween toneel over Spookie die met de hulp van Heksie op zoek ging naar meer kleur. 🍂🍁🍂Een heerlijk pannenkoekenfestijn met lekkere chocomelk!Dat was weeral genieten! 😋

Herfstwandeling Vrieselhof

Wat hadden wij weer superveel geluk met zo’n lieve ouders en grootouders die met ons mee op kabouterpad wilden gaan!Ongelooflijk plezant was dat!En wat een chanceke hadden wij met zo’n mooi weer!Nogmaals een hele grote, dikke dankjewel aan onze chauffeurs en begeleiders.Doordat we de opdrachtjes van kabouter Klauter in kleine groepjes konden doen, hebben de kinderen dit rustig en tenvolle kunnen beleven!Ik ben de wandelende boomJij bent de wandelende boomIk ben de wandelende boomJij bent de wandelende boomVoeten op de grondHanden in de luchtMaak een regenboogMet een diepe zucht – HAAAA

Puzzel- en gezelschapsspelletjes

Woensdag 19 oktober ging in de kleuterschool de eerste puzzel- en gezelschapsspelletjesmiddag door. Enkele (groot-)ouders kwamen een spelletje begeleiden met hun (klein)kind en hun klasgenootjes.Wie genoot er het meest? Zij of de kleuters? Wij vonden het in elk geval heerlijk om hen samen te zien spelen en genoten stiekem mee! 😉

Dierenbezoekjes:

Laatste bezoek:

Het allerlaatste dierenbezoekje zit er alweer op.We moesten even geduld oefenen vooraleer Speedy, de schildpad aangekomen was.Maar… tussen onze boterhammetjes door werd het alsnog een onvergetelijk bezoekje!

Vierde bezoek:

Het aaibaarheidsgehalte in ons klasje kwam tot een hoogtepunt met ons vierde huisdierbezoekje. Muffin, het konijntje van Arthur, mocht vrolijk komen rondhoppen in onze kring.Wat genoot Arthur ervan dat zijn zachte vriendje even bij ons mocht zijn! Muffin vond al snel een “holletje” onder de bank waar hij veilig kon wegkruipen, maar kwam al even gauw weer tevoorschijn voor de lekkere groentjes en de lieve aaitjes die we hem mochten geven!

Derde bezoek: 

Op dinsdag 4 oktober vierden we werelddierendag.
De kleuters mochten verkleed als dier naar school komen.Eerst deden we een voorstellingsrondje alsook enkele leuke dierendansjes.Daarna kregen we bezoek van dierenarts Zoë, de mama van Milla, Flore en Rune Storms.
Zij had 2 superschattige kittens bij.  Nadat de kittens onderzocht werden, kwamen ook onze huisdierknuffels aan de beurt.  Onze kleuters gingen in de door henzelf ingerichte dierenartspraktijk bij Zoë langs waar de knuffels aan een grondig onderzoek en een uitgebreide diagnose onderworpen werden.  Daarna gingen de kleuters zelf aan de slag.Vorige week maakten we reeds afspraken a.d.h.v. telefoongesprekjes tussen de baasjes in de huishoek en de dierenartspraktijk. In hun rollenspel werden ze nu zelf dierenarts of het baasje dat op consultatie kwam met hun knuffel.
In de namiddag kwam juf Lynn langs met haar Golden Retriever Chouffe.
De vogeltjes mochten in groepjes mee op hondenwandeling.
Het werd een superleuk en zonnig dagje!

Tweede bezoek: Noodles

Week 2 van ons thema “huisdieren – de dierenartspraktijk” werd  meteen poezelig ingezet met het bezoekje van Noodles, de kat van juf Lynn.
Wat was Senn fier dat hij zijn pluizige vriend mocht voorstellen aan zijn klasgenootjes…Wat hebben de kinderen genoten van de aanwezigheid van dit lieve huisdier!

Eerste bezoek: Isabeau

Ons eerste huisdierenbezoekje was alvast een succes…Isabeau, de Golden Retriever van juf Maya kwam afgelopen vrijdag op bezoek!Wat was het genieten om:* haar vanop een afstandje te bewonderen* van dichterbij kennis te maken* haar snuit te laten snuffelen* een koekje uit de hand te laten eten of te werpen*een pootje te vragen*de zachte vacht te aaienWe kijken alvast uit naar nog meer leuke huisdierenbezoekjes…

Naar de dierenarts

Ai ai ai, wat een ongeluk… Dinsdagmiddag kwamen de kleuters na de speeltijd in de klas en zagen dat Gustaf en Jeanneke op de grond gevallen waren. Gustaf had een gek kunstje laten zien aan Jeanneke en zij wilde hem dan nadoen, maar ze waren tegen elkaar gebotst en allebei gewond. Gustaf had heel veel pijn aan zijn rechtervleugel en Jeanneke aan haar staart.  

We belden samen naar de dierenarts en maakten een afspraak voor onze twee gekwetste vogels. Op donderdag om 9 uur mochten we dan komen. We splitsten ons op: de ene dierenarts verzorgde Jeanneke en de andere dierenarts verzorgde Gustaf. We werden echte dierenartsassistenten met een kapje op, een schort en handschoenen aan. We mochten helpen met de dierenartsen om onze lieve pechvogels te onderzoeken en verzorgen: een verbandje rond de vleugel / staart, luisteren naar de hartslag, een spuitje met medicatie geven, de behandeltafel tafel omhoog en omlaag doen 🙂, … Gustaf kreeg nog een kraagje om, zodat hij zijn verbandje niet los zou knabbelen. 

We mochten een kijkje nemen bij de dieren die aan het genezen waren en nadien kregen we van deze lieve dierenartsen allemaal nog een koekje en een fruitsapje!  

Een hééééééle dikke dankjewel aan Dierenartsenpraktijk AniMal in Ranst om onze kleutertjes zo fantastisch te ontvangen en hen alles te leren over het verzorgen van dieren! 

Nadien genoten we nog van het mooie weer in de nieuwe speeltuin in Ranst, tot onze lieve ouders en grootouders ons terug met de auto kwamen oppikken.

Vriendjes

De eerste weken in de vogeltjesklas stonden helemaal in het teken van “Wij zorgen voor onze vriendjes”. We oefenden ronde bewegingen tijdens een vriendjes-high five-schrijfdans, we deden yoga en een vriendjesmassage en we deden verschillende samenwerkingsspelletjes.Wat was het fijn om zo met onze vriendjes samen te werken en spelen!

Jij bent mijn vriend.Jij bent mijn maat.Vaak zijn we goed,soms zijn we kwaad.Al doe ik stom,of doe jij raar…Wij blijven vrienden,reken maar!

Facebook