Vogeltjesklas

Facebook

Piraten

Ons laatste thema van het schooljaar werd afgesloten.Neem hierbij alvast een kijkje in onze klas waar de afgelopen 3 weken het thema Piraten centraal stond. Tussendoor maakten we al het één en ander klaar voor ons ‘zesjarigenfeest’ van 28 juni. Niet alleen onze K3’tjes maar ook onze K2’tjes zorgen mee voor de aankleding van onze proclamatie.

Kartondorp

Maar liefst 7 geweldig knappe kartonbouwsels werden er door de leerlingen van klas 4 bedacht, geknutseld en voorgesteld in een heus kartondorp!
Vorige week genoten de vogeltjes reeds een eerste keer van:
– komen proeven aan het frietkraam/frietjes verkopen
– knus een boekje lezen/voorgelezen worden– zich als een ridder/prinses wanen in het kasteel
– de gezellige lichtjeskoepel
– het verkennen van de kruiptunnel
– het spelen met de knuffels in het boshuisje
– tekenen en spelen in het reuzenspeelvlak
D-A-N-K-U juf Christel en klas 4 voor deze leuke speelplekjes!De vogeltjes hebben ervan genoten en kijken al uit naar de volgende speelmomenten!

Klas 1 op bezoek

Schip ahoi, woensdag kwamen de oogappeltjes van klas 1 gezellig spelen en knutselen in de piraten… euh… vogeltjesklas!  We maakten grappige piratenpapegaaipiñata’s… smullen maar!  Arr!

Schoolreis Raf en Otje

Wat hadden de uiltjes en de vogeltjes plezier voor tien.Behalve onze kleuters was er in de binnenspeeltuin niemand anders te zien!Heel veel speelpret dus gegarandeerd.Ook de sapjes en ijsjes werden met veel smaak geconsumeerd!

Oudste uiltjes op bezoek bij de vogeltjes

De uiltjes genoten volop van een speelvoormiddag in de vogeltjesklas.  Kijk maar mee…

Boerderij

Wat een mooi en leerrijk thema. Van de boerderijdieren tot de boer en zijn boerin. Van de tractor tot aan de tuinbouw, de serres, de boomgaarden, de akkerbouw, de veeteelt, … noem maar op!Vanaf nu weten wij er alles over 🙂We hebben ontzettend hard gewerkt, geluisterd, nagedacht, …Met als leuke afsluiter onze zelfgemaakte maquette.

‘t Groenhof: Samen op stap met het eerste leerjaar!

Wat was het suuuuuuuupertof daar op ‘t Groenhof!De kleuters en de eersteklassers hebben met volle teugen genoten van:*het aaien, verzorgen en voederen van
– kippen– schapen
– hangbuikzwijntjes– ezels– konijntjes
*het maken van overheerlijke confituur*het smullen van een gezond bekertje groentensoep*het rondracen op het geweldige tractorparcours*het amusante ponyrijden
*elkaars gezelschap!

Mama-dag

Wat een fantastisch leuke eerste editie van onze enige echte Bingo-mamadag!Zowel de kinderen als de mama’s, omi’s, tantes, Tiggy en juffen hebben zichtbaar genoten!Alvast een hele fijne Moederdag gewenst, lieve mama’s!

Lente

De vogeltjes snoven letterlijk de lente op tijdens een heerlijke lentewandeling op zoek naar voorjaarsbloeiers en tekens van nieuw leven.  We zaaiden een zonnebloem en richtten een uitbundige bloemenwinkel in de klas in.
We maakten een schilderij van een tulpenvaas en krullebolden buiten op de stenen bloemen met water en krijt.
Ook op en aan het krijtbord werden er heel wat bloemen getekend en in de klas werden er heel wat bloemen gevouwd.De week nadien dompelden we ons onder in de bedrijvige wereld van de bijen.
De vogeltjes werden dan ook ijverige bijtjes.
We gingen op bezoek in de serre van Stan en kwamen heel wat te weten over zijn groenten en zijn paarden.
We krullebolden een bij in de verf en leerden zo bijen tekenen via een stappenplan.De week daarna gingen we op zoek naar kriebelbeestjes in de tuin van Czagani.Met onze zoekkaart, vergrootglazen, pincetten en loeppotjes in de aanslag, vonden we heel wat insecten.We leerden vlinders vouwen, maakten rupsen en sloten af met een leuk poppenspel van het konijn en het bladluizen etende lieveheersbeestje.

Thema Paaseieren

Wat is er hard gewerkt in de Vogeltjesklas de laatste 2 weken …Van paasmandjes weven tot echte kunstcreaties.We zijn meer te weten gekomen van wat chocolade gemaakt wordt en waar deze eerst werd ontdekt. We deden allerlei gekke oefeningen met een lepel en een ei. Gelukkig waren het geen echte eieren 🙂We deden aan Krullenbol en maakten zo onze eigen ‘Krullenbollenkip’ 🙂We hadden ook ons eigen ‘schrijfhoekje’ gemaakt waar we eieren konden versieren met verschillende schrijfpatronen. Eerst met grote bewegingen op het krijtbord om vervolgens te oefenen op papier met whiteboard stiften.De 2de week kwamen daar ook de verschillende raamfiguren bij in thema. De kleuters probeerden een themafiguur na te tekenen adhv een opdrachtkaart en het verbinden van de juiste punten. Niet altijd even gemakkelijk maar wel met het nodige enthousiasme en doorzettingsvermogen 🙂Bij het begin van ons thema zorgden we voor onze eigen eierwinkel. Hier konden we eieren kopen in alle kleuren en maten. We oefenden met de weegschaal en echte paaseitjes. Wat weegt er het zwaarst? Paaseitjes of het materiaal van de klas? We kwamen tot kleine verrassingen 🙂Uiteraard mocht het proeven van echte chocolade eieren niet ontbreken! Zo gezegd zo gedaan… Mmm wat was dat lekker zeg!Het waren 2 drukke maar fijne weken! 🙂Voor iedereen een hele fijne droge welverdiende paasvakantie!

Met de trein naar…

Wat een leuke uitstap met de trein. Enkele ouders/grootouders brachten ons naar het station van Lier om van daaruit de trein te nemen naar het station van Nijlen.Voor we de trein opgingen brachten we nog eerst een bezoekje aan de vertrekhal van het station van Lier. Daarna stapten we naar het juiste perron om de trein te nemen.Wat ging die snel zeg …Jammer dat het maar een kort ritje met de trein was .. volgende keer graag een langere 🙂Dankjewel om ons te vervoeren lieve ouders en grootouders!