Dikke truiendag

Facebook

AFSLUITER Dikke truienactie

Op vrijdag 29 maart deden we met de hele school een fietstocht met picknick.

We vertrokken om 11 uur richting Ranst-Millegem….omdat het voor sommigen wel een héél eind was, hielden we bij “ons Eva” even halt en werden we voorzien van een glaasje fris water!

DANK U   Eva en Luc!

 

Aangekomen in Millegem mochten we onze picknick opsmikkelen en hadden meester David en Patrick enkele sportactiviteiten voor ons in petto.
DANK U   meester David en Patrick!

Het werd een topdag

  • dankzij onze fantastische kinderen
  • de hulp van de politie en de plaatselijke fietsclub om onze tocht veilig te laten verlopen
  • de prachtige locaties die we konden gebruiken
  • …en dat zonnetje natuurlijk!!

MAAR deze belonings-uitstap hadden onze kinderen dubbel en dik verdiend omdat ze tijdens de dikke-truien-weken massaal hun best gedaan hadden om met de fiets of te voet naar school te komen. Dikke duim !

START Dikke truienactie

Bij ons ging de DIKKE TRUIENDAG/ACTIE van start op vrijdag 8 februari.

 
Onze leerlingen kwamen allemaal met de fiets naar school. Bij het binnenkomen mochten zij eerst een klein parcours met de fiets  afleggen alvorens ze de fiets parkeerden.
Tijdens het 1e lesuur speelden we enkele massa-fietsspelen met de ganse school.
 
Het doel van de actie werd ook uitgelegd:
De kinderen die met de fiets (of te voet) naar school komen, mogen elke morgen op hun klasverzamelblad een sticker kleven.
Op twee hometrainers die op de speelplaats worden geplaatst proberen de kinderen zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te fietsen.
 
 
Vandaag, dinsdag 12/02, op de “echte dikke truiendag”, mochten de kinderen rollend materiaal van thuis meebrengen (steps, skateboard, roller skates, …)
Het werd een echte “op wieltjes-dag”.

 

Facebook